Energie vergelijken

vergelijken-energie

Met zoveel energiemaatschappijen is het handig om onafhankelijk energie vergelijken te doen om wat duidelijkheid voor jezelf te creëren. Anders zie je door de bomen het bos niet meer, vooral met alle leuke aanbiedingen waar je snel in kan verdwalen. Met ongeveer 35 energieleveranciers die meedoen aan het vergelijking systeem zal er vast wel wat te besparen zijn. Ieder jaar energie vergelijken en overstappen kan je helpen met een besparing dat kan oplopen tot 300 euro(dat verschilt per maatschappij).

Groene energie vergelijken

groene-energie

Wil je niet besparen maar gewoon groene energie vergelijken? Dan is dat ook gewoon mogelijk met de vergelijking tool die de sites hebben zoals zelfenergievergelijken.nl. Je ziet het bij de energieleverancier staan het wordt aangeduid met “groen” of “extra groen”. Je kan ze makkelijk filteren om die naar boven te halen, dat scheelt weer een hoop scrol werk. Mocht je het nog een stap verder willen nemen dan is zonnepanelen huren, leasen of kopen misschien wel een optie. Dan kan je beginnen met salderen en heb je niet alleen een stukken lager energierekening maar ook groene energie wat super belangrijk is voor ons planeetje!

Toekomst van energie vergelijken

Energie vergelijken word ieder jaar steeds populairder alleen met de ontwikkelingen in schone energiebronnen is het een kwestie van tijd dat wij zelf energieleveranciers worden voor onze eigen stroom. Daar zit dan wel een tijd aan gebonden natuurlijk want als we wereldwijd de energiedoelen willen behalen zal dat rond 2050 lukken. Dus dat duurt nog wel even, vergelijken zal er bij blijven alleen wel mee veranderen van grijze energie naar groene energie.

energie vergelijken