Woning schilderen: 5 tips

Dit begint met het schuren van het oppervlak, daarna zul je het hout moeten ontvetten. Als je dit niet ontvet hecht de verf minder goed. Indien het oppervlak wat moet worden geverfd niet egaal is kun je met opvulmiddel gaan plamuren. De stap die je hierna doet is het oppervlak in de grondverf zetten. Als je dit hebt gedaan zal de verf beter hechten. Uiteindelijk wil je een resultaat wat er mooi en dekkend uit ziet. Muurverf breng je aan met een verfroller. Als de verf is opgedroogd moet de verf eerst drogen en pas daarna kun je het overschilderen. Dit kost veel tijd. Wil je het liever uitbesteden? Neem contact op met De Groot Schildersbedrijf

Verftips:

Schildert u een deur, een raam of een kast verwijder dan de knoppen, sluitingen en alle andere ijzerwaren die in de weg zitten. Het is veel lastiger en onhandiger om ergens omheen te schilderen dan een paar schroeven te verwijderen.

Schuren:

Het is aan te raden om nieuw en kaal houtwerk altijd te schuren voordat u de grondlaag opzet. Bij dit werk heeft u veel geakt van een vlak en een vuistschuurmachine. Een verflaag die nog in goede staat is moet u niet alleen schuren, maar ook ontvetten. Zoal sik al zei kan je het beste je verf ontvetten omdat het anders niet goed hecht met elkaar.

Wel of niet plamuren?

Het gene wat u buiten heeft geschilderd kunt u beter niet plamuren, want plamuur is een zwakke plek in het verfsysteem. Beschadigingen die opvallen kunt u wegwerken met een 2 componenten vulmiddel. We raden ook aan geen stopverf buiten te gebruiken. Binnen kunt u plamuur gebruiken, maar breng het dan zo dun mogelijk aan.

Plamuur krimpt:

Tijdens het drogen veranderd de vorm van het plamuur. Oppervlakkige beschadigingen zult u daarom tweemaal, diepere soms driemaal moeten plamuren. Plamuur droog naschuren met korrel 180. Wij raden u dan ook aan om altijd een schuurkurk of een vlakschuurmachine te gebruiken.

Verflaag herstellen:

U kunt de verflaag herstellen door een schildersfohn te gebruiken. De kale plekker goed schuren, de randen waarbij de verflaag is beschadigd glad te schuren. Bij het overschilderen is de plek waar het beschadigd is nauwelijks zichtbaar.