Wat is een loodgieter?

Een loodgieter is een vakman die zich richt op het aanleggen van sanitair, verwarminginstallaties, waterleidingen en/of riolering. Deze worden ook onderhouden door een loodgieter, zoals Mai en de Zeeuw in Zoetermeer.

Wat is de betekenis van ‘loodgieter’?

Een loodgieter krijgt ze naam door het gieten van lood en loden pijpen vroeger. De stroken werden gebruikt om de buizen goed waterdicht te maken. Tegenwoordig komt het steeds meer voor dat er loodgieters bestaan die een eigen tak hebben in de branche waar ze werkzaam zijn. De ene loodgieter is gespecialiseerd in verwarmingsinstallaties en de ander in sanitair.

Wat doet een loodgieter?

Omdat een loodgieter een zeer breed vakgebied heeft en met veel zaken kunt helpen zijn loodgieters eigenlijk onmisbaar bij de bouw en het onderhoud van huizen. Een loodgieter kan u namelijk helpen met het aanleggen, onderhouden en het repareren van waterleidingen, verwarminginstallaties, sanitair en riolering. U kunt ook een loodgieter bellen als u een cv-ketel moet installeren maar niet weet hoe dit moet, of als uw cv-ketel kapot is.

De meeste mensen komen in aanraking met een loodgieter wanneer ze een lekkage hebben. Helaas is dit geen prettige manier om met een loodgieter in contact te komen, maar loodgieters zijn nu eenmaal gespecialiseerd in het verhelpen van lekkages . Heeft u een lekkend dak, een lekkende cv-ketel of een wastafel of douche die maar blijft lekken? Dan kunt u contact opnemen met een loodgieter, die deze lekkage meestal vrij snel kan verhelpen. Mensen die aan het verbouwen zijn zullen ook in aanraking komen met loodgieters omdat deze veel te maken krijgen met sanitaire voorzieningen, waterleidingen, de verwarmingsinstallatie in uw huis en de riolering van uw huis.

Kort samengevat: Een loodgieter heeft een vrij breed vakgebied en kan op veel aspecten worden ingezet. U kunt contact opnemen met een loodgieter voor veel verschillenden dingen, bijvoorbeeld sanitair en waterleidingen, maar ook bij het onderhoud van zaken als riolering en de verwarming. Ook in het geval van een lekkage kan u contact opnemen met een loodgieter, want loodgieters zijn gespecialiseerd in het snel opsporen van de bron van deze lekkage om deze vervolgens zo snel mogelijk te repareren.