Verschillende soorten massages

Lees hier een overzicht met alle verschillende soorten massages op een rij.

Anma massage

Dit is een zeer oude massagevorm. Het is chinees maar was doorontwikkeld in Japan. Hierbij wordt het drukken en wrijven centraal gezet.

Ayurvedische massage

Massage van het hele lichaam, vooral met verwarmde kruidenolie, gebaseerd op de principes van Ayurveda, een gezondsheidsleer die draait om de energie die aanwezig is in het lichaa,, geest en de gehele kosmos. Ter stimulering van het vermogen wat je zelf kunt genezen, het immuunsysteem en het bestrijden van vermoeidheid en spanning.

Balinese massage

Dit is een vorm van een kalmerende massage wat gericht is op ontspanning en verbetering van energie. Er wordt hier veel gewerkt met aroma therapeutische oliën en soms met hotstones.

Bindweefselmassage

Dit is een massage waar het dieper gelegen bindweefsel wordt gemasseerd in twee varianten. Cosmetische bindweefselmassage, of reflexzonemassage. Bij cosmetische massage staat stimulering van de celvernieuwing centraal doordat er een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen ontstaat. Bij de tweede medische variant richt de massage zich tot de reflexzones die in contact zijn met dieper gelegen organen. Massage van deze zenuwgebieden zorgen voor prikkels in de organen ter opheffing van blokkades of het zoeken van de problemen.

Erotische massage

Massage, vooral van de geslachtsorganen, ter bevordering van de opwinding. Als onderdeel tijdens de seks of ter opwekking en verspreiding van energie.

Hot stone massage

Een massage die eeuwenoud en wereldwijd wordt toegepast, hierbij worden stenen gebruikt van magnetische en temperatuurbehoudende eigenschappen beheren. Hotstones zijn vaak basaltstenen die spieren doen ontspannen en energie geeft. Ook bestaan er coldstones, die kunnen ook worden ingezet: koude marmerstenen verminderen zwellingen en kunnen oververhitte lichamen afkoelen.

Indiase hoofdmassage

Dit wordt ook wel Champissage genoemd, en nog steeds standaard bij elke knipbeurt in India. De hoofdmasseur kneedt, masseert, klopt en bedrukt het hele hoofd, de nek, schouders en armen. Het hoofd is de belangrijkste kern voor energie van ons lichaam en middels massage wordt stress verminderd, nachtrust bevorderd, de conditie van huid en haar verbeterd en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd.

Tantrische massage

Massage van het lichaam gericht op de mannelijke of vrouwelijke energiestromen in het lichaam. Meestal wordt de term “Tantra massage”gebruikt, waarbij massage van de erogene zones een belangrijke rol speelt.

Ben je op zoek naar een massage? Kies voor Massagerainbow.nl