Hoe werkt een router?

Een internetverbinding is onmisbaar voor elke onderneming, groot en klein. Of je nou een webshop hebt en producten verkoopt via het internet. Of dat je contact onderhoud met je klanten via de mail. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een WiFi netwerk. Een WiFi netwerk ontstaat door gebruik het aansluiten en gebruik maken van een router. Een router zorgt ervoor dat alle apparaten binnen een bepaald gebied verbonden zijn met het internet. In dit artikel zal er dieper ingegaan worden op wat een router precies is en hoe dit precies werkt.

Een router zorgt ervoor dat een apparaat (computer/ laptop/ tablet/ smartphone) data kan opvragen en kan versturen naar een gekozen online locatie (server). Hierbij zal de router gebruik maken van de kortste mogelijke route. De router zorgt ervoor dat, wanneer je bijvoorbeeld op je tablet een video wilt bekijken, data opgehaald wordt vanaf de website, waar de video opgeslagen staat, en verstuurd wordt naar de tablet.

Het aanvragen van het pakketje met de data (in dit pakketje zit de data die benodigd is om de video af te spelen) bij de webpagina wordt gedaan door de modem. De aanvraag zal via de modem door worden gestuurd naar de router van de webpagina. Een modem zorgt ervoor dat het signaal wat afkomstig is van de router omgezet wordt in een internet signaal. Omgekeerd gezien betekend dit dat een modem het internet signaal omgezet wordt in een taal die je internet provider begrijpt. De webpagina zal vervolgens het verzoek goedkeuren en het pakketje met de data via de verbinding sturen naar de aanvrager van de data.

Veelal wordt er door meerdere apparaten gebruik gemaakt van een WiFi connectie. De router zorgt ervoor dat voor al deze apparaten verschillende verbindingen aangemaakt kunnen worden via één internet aansluiting. De router splitst als het ware de internetverbinding op in meerdere verbindingen.

Delmation heeft een zeer groot aanbod routers. Wilt u voor het eerst gebruik gaan maken van een 3G of 4G router of heeft u een vraag, dan staat onze support engineer altijd voor u klaar. Ook helpt de support engineer u bij het aansluiten en opzetten van uw router en beantwoord al uw vragen. Daarnaast  zorgt Delmation ervoor dat u veilig gebruik kan maken van het internet wanneer uw router is aangesloten.

Delmation Products is sinds 1989 gespecialiseerd in het bieden van oplossingen van datacommunicatie- en besturingsvraagstukken. Wij houden ons continue bezig met het vinden van de nieuwste oplossingen voor onze klanten.